Veldon Nieuwsbrief januari 2021

Trainingssituatie

Beste FlexchairRBT gebruikers,

Veldon wenst jullie een goede gezondheid en een voorspoedig 2021!

2020 was voor de meesten van ons een bewogen jaar en naar verwachting biedt dit jaar meer perspectief en vrijheid.

Zoals de meesten van jullie weten is de Flexchair ontwikkeld om ons meer en gezonder in beweging te zetten. Het 2x3D systeem, 2 kantelmechanieken onder en boven de gasveer van een “kruk” zonder leuning of armsteun, versterkt het natuurlijke beweeggedrag en voorkomt hiermee rugklachten of verhelpt deze.

Echter voorzien van een Veldon sensor en een trainingsprogramma (RBT) zijn hier veel voordelen te behalen op het gebied van curatie, preventie en het verbeteren van sportieve prestaties, ook in de topsport! Hierbij kun je zelfs gebruik maken van een database om behaald resultaat te borgen en verder te verbeteren.

Voor 2021 staat uitbreiding van het professionele RBT gebruikersnetwerk op de planning.
Fysiotherapeuten die meer willen bieden dan medisch fitness

Bewegingstherapeuten die de mogelijkheid krijgen om onderscheidend te worden
Personal trainers die veel meerwaarde kunnen halen uit hun gegeven trainingen
De gespecialiseerde sportschool waar mensen de uitdaging kunnen aangaan om prestaties te verleggen
Samen met jullie willen wij ervoor gaan om al jullie cliënten of patiënten sterker en weerbaarder te maken. Als wij dat met elkaar bereiken wordt 2021 een interessant jaar met minder rugklachten en betere (sport)prestaties!

Cursus E-learning

In 2020 is er hard gewerkt om de FlexchairRBT verder te onderbouwen. Er is een e-learning module geschreven die veel invalshoeken laat zien wat betreft core stabiliteit, kracht en het belang van het aansturen van deze kracht. Een uitspraak die ik
tegenkwam van Victor Niemeijer, sportarts, SMA Elkerliek

Power is nothing without Control.
Met deze invalshoeken heb je de juiste tools in handen die jou met meer inzicht je werk laten doen en je ondersteunen in een betere resultaatvorming bij je cliënten.
Voor meer details en mogelijkheid om je in te schrijven kun je deze link volgen

Accreditatie aanvraag goedgekeurd
November 2020 is de e-learning module beloond met 13 accreditatiepunten door het Keurmerk Fysiotherapie. Wij zijn hier ontzettend blij mee. Het is een erkenning voor het vele werk dat wij samen met jullie doen om de Flexchair RBT als meet- en trainingsinstrument een vaste waarde te geven binnen de diverse beroepsgroepen, en niet zonder succes. Begrippen als MCI, neutrale zone, sturing en neuro-musculaire controle komen aan bod. Maar ook het mechanisme van het ontstaan van bewegingsklachten, het aangrijpen op de oorzaak van rugklachten (uiteindelijk een gebrekkige circulatie) en het uitbannen hiervan.
Speciale dank gaat uit naar Eugene Wiegers, gedreven fysiotherapeut bij TopFit Zwolle en gebruiker van het eerste uur. Eugene heeft zorggedragen voor de ontwikkeling, uiteraard in nauw overleg. Het resultaat mag er zijn. De cursus geeft verdieping en de vele toepassingsgebieden komen aan bod zodat de flexchair RBT optimaal binnen de praktijk benut kan worden.

Service Veldon
De FlexchairRBT is al een aantal jaren op de markt. Aan het gebruik van de

sensor is een abonnement gekoppeld om o.a. de programmatuur te onderhouden en service te kunnen verlenen aan de systemen op afstand. Zoals wellicht bekend zijn er meerdere uitvoeringen van de RBT en zijn er andere meet- en trainingsapplicaties zoals de tol, en de cervicaaltrainer, voorzien van de Veldon Sensor. De 5de generatie sensoren is inmiddels uit. Software versie 2.9.1 is ter beschikking, aan versie 2.9.2 wordt gewerkt. Ook de laatste versie downloaden? Klik dan hier.

Hulp bij problemen
Loop je vast met het gebruik van de Flexchair en kun je wel hulp gebruiken? Aarzel niet en neem gerust contact op met 0104169393 en via de website kun je ook de WhatsApp knop gebruiken.
Het is ook mogelijk om via Teamviewer mee te kijken, voorwaarde is dan wel dat men op de hoogte is van het Veldonprogramma. Aan Teamviewerafspraken zijn verder geen kosten verbonden.
Een werkafspraak op je locatie is natuurlijk ook altijd mogelijk indien dat gewenst is. Wij helpen je in ieder geval weer graag op gang!

Hartelijke groet, Wim en Ineke Don

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.