Het belang van uw rug in het dagelijks leven

De vele activiteiten die u op een dag doet, hebben allemaal invloed op uw rug. Dit kunnen bijvoorbeeld zware tilwerkzaamheden zijn of zittende werkzaamheden. Het is belangrijk om tijdens deze werkzaamheden en het dagelijks leven goed te letten op uw rug, want voor u het weet krijgt u blijvende last van uw rug. In dit artikel delen we diverse tips over hoe u uw rug onderhoudt in het dagelijks leven.

Uw rug in het dagelijks leven

Naast het letten op uw rug tijdens uw werk, is het ook verstandig te letten op uw rug in het dagelijks leven. Van een sterke en gezonde rug krijgt u minder snel last en de rug kan meer aan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u op een goed matras slaapt. Wist u dat u het best op uw rug of zij kunt slapen? Het is het beste om niet op uw buik te slapen, dit zorgt namelijk voor het onnodig draaien van de wervelkolom. Heeft u zittend werk? Zorg er dan voor dat u niet heel de dag zit, maar het zitten onderbreekt met een stukje wandelen. Doe dit bijvoorbeeld in de pauze. Ook een loopje naar het koffiezetapparaat kan met een kleine omweg voor wat extra beweging. Een sterke rug kan meer hebben, dus het is verstandig om deze met oefeningen te trainen. Dit kan thuis, maar ook in de sportschool. Laat u adviseren door een fysiotherapeut, in de sportschool of volg sport- en/of yogalessen via YouTube.

Uw rug beschermen op het werk

Als u op het werk veel zware tilwerkzaamheden verricht, is het noodzakelijk dat u een goede houding aanneemt tijdens het tillen. Til altijd vanuit uw knieën en zorg voor een rechte rug. Als u veelal zittend uw werkzaamheden uitvoert is het belangrijk om niet te lang te zitten en te zorgen voor een goede stoel. Denk hierbij niet altijd aan een bureaustoel. In combinatie met een in hoogte verstelbaar bureau is de Flexchair geschikt om voor langere tijd comfortabel op te zitten zonder last te krijgen voor uw rug. De Flexchair zorgt ervoor dat de spieren in de onderrug sterker worden zodat er minder rugklachten ontstaan bij lang zittend werken.

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.