Meer bewegen voor minder rugklachten

Enkele weken geleden las ik het artikel ‘Twee miljoen mensen hebben last van hun rug of nek’ van Jeroen van Eijndhoven op de website van NOS. Met dit artikel zou ik daar graag op willen aanhaken. In het artikel van NOS word geadviseerd om meer te bewegen. Dat kan en is gemakkelijker dan u denkt. Ook tijdens uw werkzaamheden en het dagelijks leven. Die oplossing is Flexchair.

Zittend werk zorgt voor bewegingsarmoede

Rug en nekpijn worden vaak veroorzaakt door bewegingsarmoede of eenzijdig bewegen. Zittend werk achter ons bureau is één van de grote boosdoeners van bewegingsarmoede in onze maatschappij. Fysiotherapeuten en gerelateerde paramedici zijn deze mening toegedaan. Als bewegingsarmoede de oorzaak is van het ontstaan van rug en nek klachten en als wij deze oorzaak aan willen pakken, dan dienen wij ons te richten op het aanbieden van meer beweging. Het wegnemen van de gevolgen van bewegingsarmoede zoals rug- en nekklachten, is vaak van tijdelijke aard. Klachten keren na enige tijd terug als wij na behandeling weer op de oude voet doorgaan en geen actie ondernemen op de oorzaak.

Meer bewegen om rugklachten te voorkomen

Advies kan gegeven worden om meer te bewegen. In de praktijk moet een advies ook worden opgevolgd. Dit blijkt best lastig, mensen hangen van nature aan het oude en zijn moeilijk geneigd om nieuwe inzichten te omarmen. Een van deze nieuwe inzichten is om mensen meer te laten bewegen op hun werkplek. Het aanbieden van natuurlijke beweging op de werkplek neemt de oorzaak van bewegingsarmoede op de zittende werkplek voor een groot deel weg. Simpel gezegd is dit wat wij hebben gedaan gedurende de afgelopen 17 jaar. Wij hebben een mechaniek ontwikkeld, het 2x3D systeem, dat de functie van onze rug nabootst en versterkt en ons ongedwongen meer laat bewegen op onze werkplek. Het 2x3D systeem bestaat uit 2 kantelmechanieken die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. In ons brein bepalen wij welk kantelmechaniek wij in beweging gaan zetten volgens het principe onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Brein en diepe rugspieren worden beide geactiveerd tijdens het zitten en dit zonder moeite.

Fysiotherapeuten maken gebruik van Flexchair

Dit principe is inmiddels uitgerold binnen de fysiotherapeutische wereld. Fysiotherapeuten kunnen met dit 2x3D-systeem mensen laten zien waar het bewegingstechnisch misgaat en hoe je dit kunt verbeteren. Hier ligt een belangrijke taak voor de fysiotherapeut en andere adviseurs op het gebied van een gezonde lifestyle. Geef mensen inzicht in beweeggedrag en geef advies hoe mensen bewegingsarmoede kunnen voorkomen. Het 2x3D systeem wordt inmiddels toegepast op vele werkplekken en geadviseerd door zowel fysiotherapeuten als chiropractors, en andere behandelaars. Naast bewegen op je werkplek is het belangrijk om ook buiten het werk voldoende te bewegen. Fiets, wandel en laat de hond uit. Sport en beweeg. Beweeg, maak je hoofd leeg en leef!

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.