Rugklachten door zittende werkzaamheden

Dat een goede houding tijdens uw werkzaamheden van groot belang is, dat weet u waarschijnlijk wel. Met een zittend beroep brengt u uren per dag door achter een bureau, behandeltafel of bij bijvoorbeeld een kappersstoel. Dat uw focus uitgaat naar de werkzaamheden die u verricht is logisch, maar daarbij kan het voorkomen dat u vergeet een juiste houding aan te nemen. Het resultaat? U verlaat het kantoor met een zeurend gevoel in de rug, rugklachten bij het beginnen van de volgende werkdag of een voortdurend pijnlijk gevoel in de rug. Niet handig, de rug is de basis van het lichaam en dient u goed te verzorgen.

Een juiste houding tijdens zittende werkzaamheden

Hoe neemt u een juiste houding aan tijdens zittende werkzaamheden? Begin met rechtop zitten. Het is belangrijk om de rug zoveel mogelijk recht te houden tijdens de werkzaamheden. Bent u een kapper? Verstel uw stoel dan naar de lengte van het haar van de klant. Bij een klant met langer haar, laat uw stoel zakken zodat u goed bij het haar kunt. Bij klanten met kort haar stelt u uw stoel juist wat hoger. Zorg ervoor dat de voeten altijd plat op de grond kunnen.

Een Flexchair voor zittende werkzaamheden

De ideale uitkomst voor werkenden met een zitten beroep, is een Flexchair. De Flexchair is een stoel die door het ontwerp, de natuurlijke bewegingen van de rug nabootst. Hierdoor ervaart u geen rugklachten tijdens de werkzaamheden en bent u vrij in het maken van bewegingen. Dat de stoel deze bewegingen nabootst, komt door het 2x3D-systeem. Dit systeem bestaat uit kogels in onderdelen van de stoel, die de stoel laten meebewegen met de activiteiten die u zelf uitvoert. Het 2x3D-systeem versterkt het diepe spiersysteem van de rug. Dit systeem heeft u nodig om optimaal te kunnen bewegen. Dit geldt niet alleen voor uw werkzaamheden, maar ook voor u in het dagelijks leven. Met een Flexchair werkt u zonder rugklachten en zorgt u ook op de werkvloer voor uw eigen lichaam.

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.