Nieuwsbrief 1e kwartaal 2024

De Flexchair Balanstol opnieuw in productie

Rompstabiliteit is de basis van ons bewegingssysteem en omvat meer dan alleen kracht – het draait ook om sturing, populair ook wel bekkengevoel. Hoewel sturing vaak minder zichtbaar is in visueel opzicht, blijkt het een cruciaal element te zijn voor verbeterde prestaties en komt het de performance ten goede.

Als uitbreiding op de Flexchair RBT is er een nieuwe tol ontwikkeld om met name de balans en sturing in de onderste extremiteit te Testen en Trainen. Dit op verzoek van een aantal praktijken. Een proef met deze tol is mogelijk als je al met de RBT werkt. Toepassing bijvoorbeeld herstel na trauma, performance, valtraining ouderen enz. De doorsnee van het bovenblad van de tol is 60 cm circulair en kan voorzien worden van een sensor. Prijs compleet met sensor € 995 exclusief BTW.  Zie verder ook www.veldon.nl 

 

Wil je ook gebruik maken van de nieuwste toepassing zoals de kringlooptraining?
Dit was al gecommuniceerd in de laatste nieuwsbrief van september. Check onder help als eerste of deze versie ook op de computers staat waarmee de testen en trainingen met de FlexchairRBT in je praktijk of op de sportschool verzorgd worden.

Versie 3.1.2 is gemaakt op veler verzoek en geeft fysiotherapiepraktijken en sportscholen/personal trainers de mogelijkheid om efficiënter en doelmatiger te komen tot meer resultaat en meer vrijheid van behandelen. Eigen verantwoordelijkheid van de cliënt speelt hierin een belangrijke rol.
Deze laatste versie is gratis beschikbaar en is hier te downloaden.  Wil je hulp hierbij? Ook dat is mogelijk. Neem dan contact op via info@veldon.nl of 010 4169393 voor het inplannen van een afspraak met Anydesk. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Een veelgehoorde opmerking was de tijd  die het kost om het Flexchair trainingsprogramma op te starten en het aanmelden van nieuwe cliënten. Goed nieuws: nieuwe cliënten hoeven namelijk niet meer eerst op de database te worden aangemeld.
Er kan dus direct gewerkt worden met de trainingsopstelling. Zet deze aan het begin van de dag natuurlijk wel even aan.
Zorg wel dat de nieuwste softwareversie (3.1.2) op je laptop, vaste computer of trainingsopstelling staat. Zie hierboven.

Deze button onder in het linker rijtje met oefeningen. Een klik geeft het trainingsschema weer dat eenvoudig is in te stellen.
Na instelling op aantal oefeningen en tijd per oefening klikken op instellen en sluiten.
  Druk vervolgens op de startbutton en de oefensessie draait.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er verschijnen geen grafieken na de oefeningen en de oefeningen worden niet opgeslagen op de database!

Is er verloop van personeel?

Wij krijgen regelmatig te horen dat door het verloop van personeel de Flexchair RBT niet meer of te weinig gebruikt wordt. De nieuwe aanwas weet niet hoe er mee te werken en het kost dan al gauw teveel tijd. Dat is jammer, juist ook door het toevoegen van de kringlooptraining  kan de Flexchair al gauw een toegevoegde waarde zijn!

De Veldon E-learning kan een optie zijn om het gebruik van de RBT te waarborgen. De afronding van de E-learning in april is al vol en een nieuw afronding staat gepland in september a.s. Wil je hierbij zijn of een medewerker aanmelden dan kun je eenvoudig een mail sturen naar info@veldon.nl

In deze cursus worden de wetenschappelijke achtergronden en praktische zaken belicht om het maximale te halen uit de Flexchair RBT en dus het maximale te bereiken voor je klant of patiënt
Inschrijven voor de E-learning kan via de website www.veldon.nl onder het kopje diensten à opleiding.  Prijs:  € 325,– ex. BTW.
De opgedane kennis wordt verdiept en  getoetst gedurende een nader af te spreken dagdeel.  Opleidingen worden gecertificeerd op naam van de cursusdeelnemer. Ook een Incompany training is mogelijk vanaf 4 personen. Vraag naar de mogelijkheden.

Hulp nodig bij problemen?
Loop je vast met het gebruik van de Flexchair en kun je wel hulp gebruiken? Aarzel niet en neem gerust contact op met 0104169393 en via de website kun je ook de WhatsApp knop gebruiken.
Het is ook mogelijk om via Anydesk  mee te kijken, voorwaarde is dan wel dat men op de hoogte is van het Veldonprogramma. Aan Anydesk-afspraken zijn verder geen kosten verbonden.
Een werkafspraak op je locatie is natuurlijk ook altijd mogelijk indien dat gewenst is. Wij helpen je in ieder geval weer graag op gang!

Hartelijke groet,
Wim en Ineke Don

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.